QilinGong – o calatorie spirituala cu parfum chinezesc

In urma cu mai bine de doua decenii sosea in tara noastra un maestru de qigong, aparut parca din tinuturile legendare ale Chinei. Acest maestru, care continua traditia unei linii indelungate de maestri, a fondat o scoala in Romania, denumita printr-o imbinare de cuvinte ce contine atat o parte a numelui sau – Lin Kai Ting, dar si a unui animal mitic - Qilin, simbol al intelepciunii, seninatatii si prosperitatii.

Totodata, qi (energia), lin si gong (maiestria - gong fu sau kung fu) si-au dat mana pentru a forma QilinGong, adica un stil de qigong adaptat epocii actuale si omului modern puternic solicitat de mediul extern.

Stilul QilinGong ne aduce din indepartatul orient o chintesenta a filoanelelor de qigong budist, taoist, confucianist, al artelor martiale chinezesti si al medicinii traditionale chineze.

Qi
energia vitală

Despre QilinGong

In cadrul Scolii QilinGong se practica:

  • tehnici de lucru cu energia vitala – qi, de mare valoare, cu efecte foarte puternice si rapide, precum: Colectarea qi-ului, Respiratia corporală, Cultivarea energiei, La qi fa ("Tragerea" de energie);
  • meditatii cu mantra sau ghidate, de exemplu  Meditatia bunei intentii (sau a Inimii Infinite) impreuna cu Shuai Shou;
  • exercitii complexe precum Zhuang-ul degetelor sabie, Yi Jin Jing, Brocardul de aur in opt sectiuni, Cele sase sunete pentru sanatate si longevitate, Cele sase cercuri si multe altele care prin practica devin adevarate meditatii in miscare.
  • tehnici care asigura acumularea de energie fara efort, chiar si atunci cand aparent nu practicam qigong, spre ex. in timpul mersului, alergatului sau somnului.

Astfel, putem afirma ca qigongul ne ofera o sansa deosebita de a practica permanent, 24 de ore din 24, cultivandu-ne viata clipa de clipa.